poniedziałek, 4 lipca 2011

Zebra z coca-colą

Składniki:

•5 jaj
•1½ szklanki cukru
•1 szklanka coca - coli (koniecznie gazowanej, gaz powoduje puszystość ciasta)
•1 szklanka oleju
•2½ szklanki mąki
•3 łyżeczki proszku do pieczenia
•2 łyżki kakao
•2 łyżki mąki
Jaja ubić z cukrem. Dodać colę, olej, resztę składników i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Na środek nasmarowanej olejem (lub wyłożonej papierem do pieczenia) tortownicy nakładać na przemian 2 łyżki jasnego i 2 łyżki ciemnego ciasta.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę.
Smacznego:-)
 aprzepis pochodzi z

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz