poniedziałek, 4 lipca 2011

Polonezy

Składniki:

•400 g schabu lub polędwicy
•300 g pieczarek
•łyżka koncentratu pomidorowego
•2 małe cebulelub 1 duża
•łyżka musztardy
•mąka
•papryka, pieprz, sól
•tłuszcz do smażenia

Pieczarki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę (można również zetrzeć na tarce, na średnich oczkach). Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Mięso pokroić na plastry, bardzo cienko rozbić. Na mięsie układać wałeczki z nadzienia. Każdy plaster zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Panierować w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego:-)


przepis pochodzi z
http://atinabc.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?30,1

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz