Składniki:
•3 jajka
•puszka tuńczyka
•1/2 puszki kukurydzy
•200 g żółtego sera
•2 średnie cebule
•4 łyżki majonezu
•2 łyżki musztardy
•pieprz, chili
Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na wrzątek i zaczekać, aż się ponownie zagotuje. Wtedy odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. W miseczce wymieszać majonez z musztardą i doprawić pieprzem i chili.
Układać warstwami w przeźroczystej salaterce:
1.połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
2.białko - starte na tarce, na grubych oczkach
3.połowa sosu majonezowo - musztardowego
4.cebula
5.tuńczyk
6.reszta sosu majonezowo - musztardowego
7.kukurydza
8.reszta żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
9.żółtka pokruszone
Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.
Smacznego:-)
przepis pochodzi z
http://atinabc.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?50,1
•3 jajka
•puszka tuńczyka
•1/2 puszki kukurydzy
•200 g żółtego sera
•2 średnie cebule
•4 łyżki majonezu
•2 łyżki musztardy
•pieprz, chili
Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na wrzątek i zaczekać, aż się ponownie zagotuje. Wtedy odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. W miseczce wymieszać majonez z musztardą i doprawić pieprzem i chili.
Układać warstwami w przeźroczystej salaterce:
1.połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
2.białko - starte na tarce, na grubych oczkach
3.połowa sosu majonezowo - musztardowego
4.cebula
5.tuńczyk
6.reszta sosu majonezowo - musztardowego
7.kukurydza
8.reszta żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
9.żółtka pokruszone
Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.
Smacznego:-)
przepis pochodzi z
http://atinabc.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?50,1
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz